Cantate ‘Machet die Tore weit’ in Kruiskerk Amstelveen

In de Kruiskerk is op zondag 13 december om 17.00 uur een muzikale vesper waarin de barokke adventscantate ‘Machet die Tore weit’ van Georg Philipp Telemann wordt uitgevoerd.
Advent is de periode voorafgaand aan kerst waarin de kerk de poorten wijd open zet om haar Koning (Jezus Christus) binnen te laten komen. De cantate is een feestelijk geheel met o.a. twee prachtige hobopartijen. Solisten zijn Nienke Oostenrijk (sopraan) en Matthijs Mesdag (bas). De Vesperscantorij neemt de koordelen voor haar rekening. De leiding over solisten, barokorkest en koor heeft Henk Trommel, cantor-organist van de Kruiskerk. Ds. Jaap Doolaard uit Zeist is liturg.

Vanaf 16.30 uur is iedereen welkom en staan koffie en thee klaar. Voorafgaand aan de vesper geeft Henk Trommel vanaf 16.40 uur voor geïnteresseerden een korte toelichting op de muziek. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.
De Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a Amstelveen.