Culinair nieuwjaarsconcert in Schouwburg Amstelveen

Nieuwjaarsconcert in Schouwburg Amstelveen: een heerlijke start. Op zaterdagavond 2 januari 2016 nemen tenor Peter Gijsbertsen, pianiste Yvonne Gesler en presentator Bo van der Meulen u in Schouwburg Amstelveen mee op een muzikale reis met een bijzondere culinaire twist. Tijdens dit klassieke recital op zaterdagavond van tenor Peter Gijsbertsen en pianiste Yvonne Gesler komen enkele werken met een culinair thema voorbij. Zo hoort u L’orgia van Rossini, La bonne cuisine van Bernstein en Il pescatore canta van Tosti (!). Bijzonder is de rol van Bo van der Meulen, die als presentator dit muzikale diner voorziet van amusante en interessante wetenswaardigheden. Een zeer gevarieerd en toegankelijk programma met voor ieder wat wils. Met recht een heerlijke muzikale start van het nieuwe jaar.

Peter Gijsbertsen
Tenor Peter Gijsbertsen studeerde cum laude af aan het conservatorium van Utrecht. Hij zette zijn studie voort bij zangleraar Gary Coward en volgde daarnaast lessen bij Cristina Deutekom en Roberta Alexander. Gijsbertsen ontving in 2007 op het Glyndebourne Festival de prestigieuze John Christie Award. Tevens was hij drievoudig winnaar op het Internationaal Vocalisten Concours Den Bosch, o.a. van de hoofdprijs voor Lied waarna hij met solo recitals optrad in Het Concertgebouw in Amsterdam en De Doelen in Rotterdam. Hij vertolkte al vele operarollen en zong vele solo’s in concerten en oratoria.

Yvonne Gesler en Bo van der Meulen
Yvonne Gesler is als docent verbonden aan het Hanns Eisler conservatorium in Berlijn en daarnaast uitvoerend musicus. Verteller Bo van der Meulen is ook actief in binnen- en buitenland als presentator en producent van muziekprogramma’s bij de Nederlandse televisie en de BBC Proms.

Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen gaat u naar www.schouwburgamstelveen.nl.