Dyslexie en keuze voortgezet onderwijs in de bieb

Ouders van kinderen in groep acht staan binnenkort weer voor de keuze welke school voor voortgezet onderwijs het meest geschikt is voor hun kind. Ouders van kinderen met dyslexie moeten bovendien ook een school vinden waar rekening gehouden wordt met de dyslexie van hun kind. De Bibliotheek Amstelland helpt hen daarbij in de vorm van een informatieavond. Deze informatieavond is interessant voor iedereen die meer wil weten over dyslexie, maar vooral voor ouders/verzorgers met een of meer kinderen op de basisschool.

Dit jaar wordt de informatieavond gegeven door Beatrijs Brand. De informatieavond is op dinsdag 8 december en vooral bedoeld voor ouders van dyslectische leerlingen uit groep (zeven en) acht van de basisschool. Beatrijs Brand heeft al dertig jaar ervaring in de diagnostiek van leerproblemen bij kinderen en de advisering aan hun ouders en leraren.

Waar moet je op letten bij scholenbezoek en schoolkeuze, welke vragen stel je en wat vinden de meeste dyslectici in het voortgezet onderwijs moeilijk? Er is ruim de gelegenheid om vragen te stellen.

De avond begint om 20.15 uur en duurt tot 22.00 uur. De locatie is de bibliotheek Amstelveen Stadsplein. De toegang is gratis, maar wel even van tevoren reserveren. Dat kan via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de bibliotheekvestigingen.