Leeskringdate in de bieb

Hou je van lezen en wil je jouw leeservaringen graag delen met anderen? Dan is een leesclub misschien iets voor jou. Met een leesclub selecteer en lees je boeken die je samen bespreekt. Tijdens de leeskringdate op maandag 14 december in bibliotheek Amstelveen Stadsplein krijg je tips over hoe je een leesclub start en boeiend houdt. Ontmoet andere enthousiaste lezers en begin samen een leesclub.

De Bibliotheek kan voor leesclubs in de regio leeskoffers verzorgen met moderne of klassieke boeken. Met de leesclubkoffer is het nooit meer een probleem om met al je leesclubleden tegelijkertijd hetzelfde boek te lezen. De leesclubkoffer bevat meerdere boeken van één titel. Ook zit er achtergrondinformatie over het boek en de schrijver bij. Er is een ruime keuze aan verschillende koffers en er komen er steeds meer bij.

Wat bespreek je zoal in een leesclub? Zaken die afhankelijk van het boek aan de orde kunnen komen zijn o.a. informatie over de auteur, het uiterlijk van het boek, het verhaalverloop en onderdelen van de literaire analyse: thematiek, stijl, perspectief, ruimte en tijd. Per persoon kan het boek andere reacties oproepen en kunnen de relatie met de werkelijkheid en de maatschappelijke achtergronden besproken worden.
Ook kan je extra activiteiten organiseren. Zo kan je met je club gaan eten in een restaurant geheel in stijl van het te bespreken boek, een literaire avond bezoeken of literaire stadswandeling maken. Het doel en de creativiteit van de leesclub leveren in de regel voldoende ideeën op…

De avond is van 20.00uur-21.30uur. De toegang is gratis, maar gezien het beperkte aantal kaarten is reserveren vooraf noodzakelijk. Dit kan in een van de Amstelland bibliotheken of op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl