Jazz in de buurt presenteert Miss Leah Kline

Amerikaanse zangeres Léah Kline speelt vrijdagavond 18 december in het Noorddamcentrum. Zij wordt begeleid door haar kwartet bestaande uit: Francisco Morales, piano; Mateusz Pulawski, gitaar; Tobias Nijboer, contrabas; Achim Heine, drums.

Leah Kine werd geboren in Japan. Als kind terug in de Verenigde Staten, begon ze al jong haar ambitie te volgen voor een dans- en zangcarrière, welke zich manifesteerde naar een professioneel niveau met opvolgende optredens.
Ze studeerde dans op de gerenommeerde North Carolina School of the Arts. Ze verhuisde naar Los Angeles om zich te ontwikkelen in een breed scala van situaties waaronder films, musicals en toneel. Zo vormde zij zich tot allround artieste en podium kunstenares die op elk gebied van entertainment haar sporen wel verdiende; in zang, dans, theater en cabaret.

Maar om haar grenzen te verleggen reisde ze de wereld rond en ‘landde’ uiteindelijk in Amsterdam. Werkend op een cruise schip ontdekte ze haar huidig passie….jazz. In Nederland was ze in aanvang actief in diverse musicalproducties, o.a. die van Joop van den Ende. ‘Ik ben zo’n vijftien jaar geleden in Amsterdam terechtgekomen, omdat ik een nieuwe creatieve uitdaging zocht’, zegt Léah.

Mede door haar multi-talent staan de nummers die ze zingt niet op zich zelf. Ze presenteert zich altijd met veel gevoel voor haar publiek en wisselt vaak nummers af met vrolijke anekdotes of een ontroerend gedicht (soms in het Nederlands!). De Nederlandse pers heeft inmiddels Ms. Kline’s zangtalent ontdekt en is algemeen zeer enthousiast over haar podium ervaringen.

Vrijdagavond 18 december van 20.00 tot 23.00 uur
Noorddamcentrum
Noorddammerweg 1, 1187 CM Amstelveen- Bovenkerk
tel. (020) 641 6744