Kerstmarkt voor het goede doel in Ouderkerk aan de Amstel

De jaarlijkse traditionele kerstmarkt voor het goede doel wordt op zaterdag 12 december in Ouderkerk aan de Amstel op het dorpsplein t’ Kampje gehouden. Net als voorgaande jaren zijn er wederom een aantal stands met kerstartikelen, winterse dranken en culinaire versnaperingen. Naast de deelname van alle scholen en diverse verenigingen zijn er kramen met uiteenlopende artikelen. Speciaal voor het goede doel zijn een groot aantal prachtige kerststukken gemaakt door vrijwilligers uit het dorp. Centraal is de levende kerststal tegenover het podium en de uitgebreide bar met diverse winterse versnaperingen.

De kleinschalige en persoonlijke aanpak staat ook dit jaar weer garant voor een leuke middag om het kerstgevoel in winterse sferen te beleven. Centraal staat dit jaar een groep kerstbomen van de plaatselijke Lions vereniging, ondernemers en sponsors waar de winnaars van de kerstloterij voor het goede doel bekend gemaakt worden. Gedurende de hele middag worden er continu loten verkocht waarbij de prijzen direct bekend gemaakt worden. Hierbij zijn diverse mooie prijzen beschikbaar gesteld door de sponsoren waarbij de hoofdprijs fietsend naar huis kan rijden….

De Ouderkerker kerstmarkt is er vooral ook voor kinderen; er zijn activiteiten voor kinderen die begeleid worden door de professionals van de plaatselijke kinderopvang organisaties en scholen. Kinderen kunnen kiezen uit een springkussen, een kinderkoor en diverse creatieve activiteiten. Er kunnen kerststukjes worden gemaakt, er is een kaarsenmaker en tevens kunnen marshmallows in chocolade worden gedoopt. Een DJ zorgt met zijn muziek voor extra sfeer. De markt wordt om 15.00 uur geopend en duurt tot 21.00 uur. In Ouderkerk kan gratis geparkeerd worden.

Programma podium 2015:

15.00 uur:                           Opening

15.00-15.30 uur:               Muziek Collectief Scholen

15.30-17.00 uur:               Optredens Scholen

17.00-17.10 uur:               Kerstboodschap burgermeester Blancke

17.10-19.30 uur:               Diverse muzikale optredens

19.30-21.00 uur:               Dj optreden