Lezing over het dagelijks leven in Galiliea in Kruiskerk

Café Montpensier in de Kruiskerk is weer geopend. Op vrijdag 11 december om 20.00 uur vertelt prof. dr. Jürgen Zangenberg over het dagelijks leven in Galilea ten tijde van Christus. Wat weten we over Kapernaum en Magdala? Hoe woonden de mensen toen, wat weten we over steden en dorpen en het alledaagse leven? Waren er ook Romeinen in Galilea?

Zangenberg is hoogleraar voor de Geschiedenis en Cultuur van het Antieke Jodendom en het vroege Christendom in Leiden. Hij houdt zich vooral bezig met de relatie tussen de materiële cultuur en (religieuze) teksten zoals het Nieuwe Testament. Vanuit dit perspectief heeft hij bij voorbeeld naar de evangeliën van Mattheus en Johannes  gekeken, over de Samaritanen, synagoges en Qumran gepubliceerd. Daarnaast is hij ook actief bezig met een internationaal opgravingsproject aan het Meer van Galilea (www.kinneret-excavations.org).

Het programma start om 20.00 uur in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a. De toegang is gratis en vanaf 19.30 uur is er koffie en thee. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting en gesprek. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.