Lezing ‘Verleden: van Grachtengordel tot Bijlmer’ bij Volksuniversiteit Amstelland

Oene Dijk geeft op zaterdag 12 december een lezing over de geschiedenis van de architectuur en stedenbouw van Amsterdam.
Amsterdam ontwikkelt zich van een klein typisch Middeleeuws stadje tot een economische metropool in de 17de eeuw, waarbij de grachtengordel ontstaat. Na de veel geprezen stadsuitbreidingen van de Gouden Eeuw verandert Amsterdam pas in de loop van de 19de eeuw weer door de Industriële Revolutie. Het Museumplein, de parken, zoals Vondelpark en Sarphatipark naast de ontwikkelingen van de spoorwegen en de havens veranderen het aangezicht van Amsterdam. De uitbreidingen in de 20ste eeuw, zoals het geroemde Plan Zuid van Berlage, het Algemeen Uitbreidings Plan van Van Eesteren en de Bijlmer tonen de verschillende moderne opvattingen over stedenbouw en architectuur.

De lezing start om 14.00 uur en de toegangsprijs is € 11,- . Kijk voor meer informatie op de website, www.vu-amstelland.nl of kom langs bij de balie op Stadsplein 97 in Amstelveen.