Marjolein van den Doel wint Special Award 2015 Publieksprijs

Buitengewone kunstenaar Marjolein van den Doel mocht zondag in Museum Jan van der Togt de Special Award 2015 Publieksprijs in ontvangst nemen. Niemand minder dan André van Duin reikte de prijs aan haar uit. De tussenjury had eerder haar werk al omschreven als: “Buitengewoon hip. Behoorlijk rock &roll, gewoon stoer.”

Van den Doel won 1.500 euro om haar kunstenaarschap verder te ontwikkelen, of “in te wisselen bij de Albert Heijn”, grapte André van Duin. Stralend nam Van den Doel haar prijs in ontvangst en at een gebakje met een eetbaar plaatje van haar winnende kunstwerk erop. Nadat André van Duin uitgebreid met Van den Doel had geposeerd, konden ook de andere genomineerde kunstenaars met hem op de foto.

De uitreiking van de Publieksprijs vond plaats tijdens een bijzonder feestelijke middag. Tine Veldhuizen van Special Arts en burgemeester Mirjam van ’t Veld openden de middag, waarna er tal van activiteiten plaatsvonden: een rondleiding door en voor kinderen, een rondleiding Visual Thinking Strategies, een masterclass schilderen Ik zie een vogel, een masterclass Filmen met je smartphone, interviews en poëzie-voordrachten door genomineerden Hendrik Frankena en Gijs Ambrosius, en stadsdichter van Amstelveen Matthijs den Hollander.

De Special Award 2015 expositie is nog tot en met 6 december te zien in Museum Jan van der Togt.