Minister Bussemaker geeft startsein Jaar van het Boek in Amstelveen

2016 is uitgeroepen tot Jaar van het Boek. In dit jaar is er extra aandacht voor het boek en het plezier van lezen. Een feestelijk jaar waarin het boek in al zijn verschijningsvormen wordt gevierd, vraagt om een feestelijke start. Op 4 januari vindt daarom de landelijke aftrap plaats te Amstelveen in Bibliotheek Amstelland /Boekhandel Venstra. Daarnaast vinden op datzelfde moment in heel het land lokale initiatieven plaats bij bibliotheken, boekhandels, uitgeverijen en leesclubs.
Tijdens de kick off in Amstelveen worden de plannen voor het Jaar verder uit de doeken gedaan, brengt Nico Dijkshoorn een Ode aan het Boek en geeft minister Jet Bussemaker om 16.00 uur het officiële startsein voor 2016 Jaar van het Boek.

Over Jaar van het Boek
2016 Jaar van het Boek is een initiatief van de KB, de CPNB, het Letterkundig Museum, Bijzondere Collecties en de Leescoalitie. Er worden vele festiviteiten rondom het boek in bibliotheken, boekhandels, bedrijven, onderwijs en andere (literaire) instellingen georganiseerd; van boekbesprekingen tot prijsuitreikingen, van (lees)acties tot exposities. Kijk voor meer informatie op www.2016jaarvanhetboek.nl