Nominaties voor Sportvereniging van het jaar 2015 bekend

Dit jaar zijn Jeu de Boulesverening Bulderbaan, Schaakvereniging Zukertort en Chung Do Kwan Tae Kwondo genomineerd voor Sportvereniging van het jaar 2015. De jury bestaande uit Tjipke Bokma (beleidsmedewerker sport, gemeente Amstelveen), Gerard Hulsman, Jitze Bakker en Jaap Prent (raadsleden, gemeente Amstelveen) onder supervisie van Dave Offenbach (Sportbedrijf Amstelveen), maakte de nominaties 11 december bekend. De gemeente Amstelveen stelt jaarlijks een prijs van 2.500 euro beschikbaar voor de ‘Sportvereniging van het jaar’.

Jeu de Boulesvereniging Bulderbaan is genomineerd voor hun openheid naar alle belangstellenden voor Jeu de Boules, hun vele initiatieven om de sport bekendheid te geven buiten hun doelgroep en hun grote inzet voor de ouderen.
Schaakvereniging Zukertort is genomineerd voor hun actieve deelname aan de schaakweek, hun inzet bij de promotie van schaken op scholen, de stabiliteit van de vereniging en de kwaliteit van de schakers.
Chung Do Kwan Tae Kwondo is genomineerd voor de passie die vereniging uitstraalt, de inzet voor de vele speciale doelgroepen, de uitgebreide promotie van de sport en de vele clinics op scholen.

De winnaar van de titel ‘Sportvereniging van het jaar’ zal bekend gemaakt worden op de kampioenen huldiging van de gemeente Amstelveen op 21 januari 2016 in de Emergohal te Amstelveen. De prijs zal door wethouder Peter Bot uitgereikt worden. Hij zal daarbij het juryrapport met daarin de uitgebreide motivatie bekend maken. De kampioenen huldiging is uitsluitend op uitnodiging bij te wonen.