Politie oefening in Westwijk

Vandaag, 23 december 2015, heeft de politie met de bewoners van Westwijk de handen ineen geslagen om één of meer inbreker(s) aan te houden. Dit gaat gebeuren in een oefening waarin politie en bewoners in een verdachte situatie samen gaan werken.
De politie oefent regelmatig werksituaties, maar nu worden voor de eerste keer de bewoners actief gevraagd om mee te doen. 112-meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediënt in de strijd tegen woninginbraken. Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt, kan zij niet op elk moment overal zijn.

Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel de juiste kant op gaan. En dus inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aanhouden. Via Burgernet en de gemeente- en politiesite is de actie aangekondigd. Bewoners van Westwijk werd gevraagd vandaag alert te zijn op verdachte situaties en 112 te bellen als zij iemand zagen die zich verdacht gedroeg.

Om via Burgernet mee te kunnen doen, kon iedereen zich vooraf gratis aanmelden voor Burgernet via www.burgernet.nl of de Burgernet App downloaden. Inmiddels hebben bijna 5.800 bewoners en werknemers in Amstelveen zich aangemeld.
Bron: www.amstelveen.nl