Rick van Bruggen nieuwe voorzitter Sporting Martinus

Op de Algemene Vergadering van 2 december van voetbalvereniging Sporting Martinus is Rick van Bruggen geïnstalleerd als nieuwe voorzitter van de vereniging. Hij volgt hiermee Pieter Monkelbaan op die de Amstelveense club ruim twintig jaar leidde.

Van Bruggen is achtendertig jaar lid van de club en oud-speler van het eerste elftal. Hij was de laatste drie jaar al bestuurslid en heeft als voorzitter van de Jeugdcommissie een aanzienlijke kwaliteitsslag geïnitieerd bij de jongste voetballers. Van Bruggen hoopt opnieuw een aantal verbeteringen door te voeren binnen de club. “Het belangrijkste vind ik dat de communicatie met onze leden goed blijft verlopen en nog meer verbeterd wordt door middel van onder andere een goede, nieuwe website. Verder wil ik dat de cultuur van de club bewaakt blijft en dat het niveau van de jeugd en het voetbal in het algemeen verder omhoog gaat. Er moet een duidelijke structuur zijn binnen de club. Ik heb er erg veel zin in en zie dit als een mooie uitdaging.”

Monkelbaan is ruim veertig jaar vrijwilliger geweest voor de Amstelveense vereniging waarvan vijfendertig jaar als bestuurder. In zijn afscheidswoord was hij vooral dankbaar voor het vertrouwen dat de leden en vrijwilligers aan het gevoerde beleid hebben geschonken. “Van 400 naar 1.300 leden, van 2.100 m2 naar bijna 21.000 m2 verlichte trainingsvelden, van tien naar meer dan zestig trainers, dat alles om de kwaliteit van en het plezier in het voetbal te verbeteren, van laag tot hoog. Ik ben er vooral trots op dat we de afgelopen twee decennia de Martinus cultuur hebben kunnen handhaven en toch elk jaar uitdagende, innovatieve stappen ter verbetering hebben kunnen maken. Verheugd en trots ben ik dat Rick mij opvolgt.”