‘Sluitingstijden Horeca in Uilenstede afschaffen’

De horeca op studentencampus Uilenstede moet zelf kunnen bepalen hoe laat ze sluiten. Daarvoor pleit de lokale fractie van Groenlinks, die het voorstel aan de gemeenteraad gaan voorleggen. Momenteel geldt in heel Amstelveen een sluitingstijd van 2:00 doordeweeks en 3:00 in het weekend.

Volgens fractievoorzitter Axel Boomgaars, die zelf ook in de wijk woont, kan er best een uitzondering worden gemaakt voor de studentencampus. “Uilenstede is met haar vele studenten anders dan de doorsnee woonwijk in Amstelveen, daar hoort wat ons betreft ook meer vrijheid bij als het op horeca aankomt. Het nachtleven op de campus mag gerust wat bruisender, daar begin je mee door hinderlijke regels weg te halen.”

Groenlinks wil de verruiming bij wijze van proef instellen. Mocht het plan in de praktijk tot slapeloze nachten leiden, dan kan het teruggedraaid worden. Overigens meld de partij dat het voorstel kan rekenen op de veel steun uit de wijk.