Snellaadstation Winkelcentrum Westwijk onthuld

Het vierde snellaadstation in Amstelveen is gisteren onthuld door wethouder Peter Bot (Duurzaamheid) samen met Elbert Lievense van Allego. Elektrische autorijders kunnen binnen een half uur hun auto opladen op een locatie nabij winkels. Een service die nog geen andere gemeente op deze schaal binnen stadsgrenzen biedt. Amstelveen vergroot hiermee haar laadpuntennetwerk.

Wethouder Peter Bot: “Als lokale overheid kunnen we een bijdrage leveren aan het stimuleren van elektrisch rijden. Door snellaadlocaties hopen we dat het aantal e-rijders in onze stad nog verder toeneemt. Daarnaast komt er binnenkort een regeling voor het aanvragen van een laadpaal door inwoners en ondernemers die dat niet op eigen terrein kunnen realiseren.”

In het bijzijn van enthousiaste e-rijders en winkelend publiek hield Elbert Lievense een warm pleidooi voor elektrisch rijden. Elbert Lievense: “Allego maakt gebruik van groen opgewekte stroom waardoor CO2 uitstoot nihil is. Daarnaast is het heel comfortabel rijden in een elektrische auto. Wij willen graag het laadnetwerk in Nederland vergroten, zowel langs de snelweg als binnen stadsgrenzen, waardoor e-rijders zoveel mogelijk groene kilometers kunnen maken.”

Een aantal ondernemers van Winkeliersvereniging Westwijk verzorgde geheel belangeloos de catering tijdens de onthulling. Secretaris Hans van Miltenburg: “Winkelgebied Westwijk breidt momenteel uit en wordt vernieuwd. Nu hebben we ook een snellaadmogelijkheid voor de deur van ons winkelcentrum voor het winkelend publiek. Dat vinden wij van toegevoegde waarde en goed voor het milieu.”