Son Of Saul nu te zien in Cinema Amstelveen

De veelbesproken holocaust film Son of Saul is op 3, 4, 6 en 8 december te zien in Cinema Amstelveen. De film toont de verschrikkingen van Auschwitz-Birkenau door de ogen van een gevangene.

Oktober 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer is een Hongaars-Joodse gevangene in het concentratiekamp, en onderdeel van het Sonderkommando. Deze groep leeft gescheiden van de andere gevangenen en wordt gedwongen de nazi’s te helpen bij hun machinale uitroeiing. Saul werkt in het crematorium, waar hij in het lijk van een jongetje zijn zoon denkt te herkennen. Terwijl de andere leden van het Sonderkommando een plan smeden om in opstand te komen, besluit Saul het onmogelijke te proberen: het lichaam van het jongetje te redden van de vlammen van het crematorium, en een rabbi te vinden om zijn zoontje een joodse begrafenis te geven.
Winnaar van zowel de Grote Juryprijs als de FIPRESCI prijs van de internationale filmkritiek op het Filmfestival van Cannes 2015. Een van de beste films van het jaar, en een van de meest beklemmende films ooit. Een niet te missen ervaring die u niet snel los zal laten.

Meer informatie: Cinema Amstelveen