Een soort Hades, meesterwerk Lars Norén in Schouwburg Amstelveen

Theater Utrecht vertolkt Een soort Hades naar het moderne meesterwerk van Lars Norén op vrijdag 18 december in Schouwburg Amstelveen. Een bejubelde toneelvoorstelling met vijftien acteurs, waaronder topacteurs als Peter Blok, Hein van der Heijden, Wendell Jaspers en Titus Muizelaar.

Het omvangrijke Een soort Hades van de  Zweedse toneelschrijver Lars Norén vertelt het verhaal van een grote groep patiënten, hun familie en verzorgers in een psychiatrische inrichting waarin de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Hij portretteert met deze verschillende karakters de groeiende groep verschoppelingen in onze huidige maatschappij.
Net als Norén zet regisseur Thibaud Delpeut de zwakkeren in onze samenleving centraal in een tijd van maakbaar geluk en afbrokkelende zorg. De strakke poëtische taal van Norén in combinatie met het muzikale handschrift van Delpeut maken van Een soort Hades een intieme, oprechte voorstelling.
Lars Norén schreef meer dan veertig toneelstukken en ontving hiervoor talloze prijzen. Zijn werk wordt over de hele wereld gelezen en gespeeld en hij wordt algemeen beschouwd als dé opvolger van Ibsen en Strindberg.

Adventure Seats: Beleef Een soort Hades van nóg dichterbij
Speciaal voor de voorstelling Een soort Hades is er een beperkt aantal exclusieve zitplaatsen beschikbaar Ã³p het toneel. De bezoeker neemt plaats tussen de onvergetelijke karakters uit de voorstelling. Deze bijzondere plaatsen zijn voor de normale prijs verkrijgbaar, zowel online als aan de kassa.

Een inleiding op de voorstelling
In de Salon, verzorgd door dramaturg Joris van der Meer, wordt onder meer verteld over de plek die het werk van Lars Norèn inneemt in de Scandinavische theaterliteratuur. Over de oorsprong van terugkerende thema’s in het werk van Norèn. De Salon is gratis toegankelijk met een entreebewijs voor de voorstelling.

Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen: www.schouwburgamstelveen.nl.