Vereniging van Eigenaren Luttickduin krijgt 10.000 euro subsidie

De vereniging van Eigenaren van de Luttickduin in Westwijk krijgen een subsidie van 10.000 euro voor een collectieve aanvraag om ruim 70 woningen te voorzien van automatische deuren. Voorheen moesten mensen individueel zo’n aanvraag indienen, maar wethouder Herbert Raat is van mening dat dit soort praktische oplossingen moeten worden ondersteund.

De VVE krijgt 10.000 euro subsidie. Dit is 25% van het totaal bedrag dat dit project gaat kosten. De overige 30.000 euro wordt aangebracht door de VVE zelf.

De gemeente Amstelveen investeert ruim 10.000 euro in een collectieve woonvoorziening voor de terrasappartementen aan Luttickduin. De Vereniging van Eigenaren(VVE) kan hierdoor begin 2016 automatische deuropeners laten aanbrengen waardoor bewoners met een rollator langer thuis kunnen blijven wonen.

In de motie ‘right to challenge’ heeft de gemeenteraad het college opgeroepen om met voorstellen te komen om initiatieven van inwoners mogelijk te maken. Deze collectieve aanvraag Wmo is hier een voorbeeld van. Omdat meerdere mensen gebruik maken van de deuropeners zou het niet eerlijk zijn dat de eerste bewoner die de opener toegekend krijgt via de Wmo, daarvoor een eigen bijdrage moet betalen en anderen niet.