Viking Metal in P60

P60 is vrijdagavond 4 december ’the place to be’ voor Viking/Troll metal fans. Er treden die avond maar liefst drie metalbands op die hun muziek met folk invloeden combineren.

In de Scandinavische folklore werden trollen gezien als vieze, buitengewoon sterke schepsels met een enorme eetlust. Hoewel de lichaamsbouw ze een bijna komisch uiterlijk geeft, neigt dit toch naar zwarte humor- het dieet van deze nachtwezens bestaat uit mensenvlees.

Finse folkmetalband Finntroll is de perfecte belichaming van de bovengenoemde sentimenten- hoewel het verlangen naar mensenvlees in dit geval beter vervangen kan worden door een onverzadigbare dorst naar drank. Met  album nummer zes ‘Blodsvept’ is de deur inmiddels wagenwijd geopend met een perfecte balans tussen de rauwe en agressieve wildheid en melodische elementen uit de Finse folkmuziek.

Aktarum uit België is de tweede band van de avond, opgericht door gitarist TrollaKlass en zanger/keyboard-speler Trollour. De band staat garant voor gedegen folk ’troll’ metal, met hier en daar wat lichte black metal invloeden. Het eerste full-length album van de band ‘Gang of Trolls’ werd gemixed/-mastered door niemand minder dan Jeremy Bézier (Enthroned). Een nieuwe EP kwam vorig jaar uit en een volgend album is in voorbereiding. Aktarum deelde reeds het podium met o.a. Ensiferum, Skyforger, Manegarm, Heidevolk, Equilibrium, Eluveitie, Heidevolk, Arkona, Moonsorrow, Turias, Korpiklaani, Alestorm etc…

Myrkvar (Shiver Records), Nederlands Folk/Viking Metal trots uit Nijmegen bestaat al ruim tien jaar. De band die eerder support was bij bands als Turisas, MÃ¥negarm, Arkona, Korpiklaani, Thyrfing, Heidevolk (en ook al eerder Finntroll), werkt aan een nieuwe CD en geeft vrijdagavond al een preview van het nieuwe materiaal.

Opgelet: Zorg dat je aankomende vrijdag op tijd bent, want de bandleden van Finntroll doen vlak nadat de zaal open is een signeersessie.

Line up:
19:30 uur gaat de zaal open
19:30 – 19:50 uur Signeersessie Finntroll
20:00 – 20:30 uur Myrkvar
20:45 – 21:30 uur Aktarum
21:45 – 23:15 uur Finntroll