Amstelveen in trek bij Amsterdamse woningzoekenden

Veel jonge gezinnen met kinderen zoeken vaker een huis in omliggende gemeenten, omdat de Amsterdamse woningmarkt te duur wordt. Eén op de drie kopers van een huis in Amstelveen komt uit Amsterdam. Veel kopers die in Amsterdam geen nieuwe woning kunnen vinden wijken onder meer uit naar Badhoevedorp, Muiden, Ouderkerk aan de Amstel of Zaandam.
Ook daar ligt het aandeel Amsterdamse kopers gemiddeld tussen de twintig en veertig procent. In Abcoude gaat het zelfs om 45 procent.

Amstelveen favoriet
Amstelveen is bij veel Amsterdammers favoriet. Makelaar Rob Koelemij (Rijserborgh): ‘De plaats is vanaf de werkplek van pa en ma heel goed te bereiken en er zijn alle soorten voorzieningen, zoals scholen en voetbalverenigingen en we hebben zelfs een golfbaan. Een dorp als Abcoude is erg leuk, maar dan moeten de kinderen vaker met de auto ergens naartoe gebracht en gehaald worden.’

Door de enorme toestroom aan Amsterdamse huizenkopers vinden veel Amstelveners hun gemeente op hun beurt ook weer te duur worden. Zij ontwijken de oververhitting van de Amstelveense woningmarkt door te verhuizen naar Aalsmeer, Oosteinde, Uithoorn en Ouderkerk aan de Amstel, blijkt uit een onderzoek van makelaarskoepel NVM.

Bron: Het Parool, 23-01-2016