Carnaval voor jong en oud met De Turftrappers

De oudste en grootste carnavalsvereniging van Turvegat (Amstelveen), De Turftrappers, organiseert vrijdagavond 5 februari vanaf elf over acht het Bourgondisch Carnaval in Mokumse Sferen in het Noorddamcentrum.
Het feest met de zingende Stadsprins Theo Willem den Eerste, zijn Adjudant Cornelis, Gevolg en Dweilploeg wordt muzikaal omlijst door:
Samba Hofkapel Bovenkerk, Huistroubadour Edo,  DJ Jordy en Dries Roelvink.
Om elf uur elf wordt aan een inspirerende en bekende Amstelvener voor de eenentwintigste keer de waardevolle Gouden Turfsteker overhandigd. Het motto is: Kunst & Vliegwerk. Kledingadvies: carnavalesk in het Turvegatse motto. Er zijn prijzen te winnen door degenen die het meest origineel verkleed zijn ‘in het motto’. Stadprins Theo Willem zal uiteraard weer een aantal bijzondere mensen met zijn persoonlijke onderscheiding ‘In Orde’ verklaren en een aantal carnavalsverenigingen uit andere gemeenten zal acte de présence geven.
Entreetickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Het Wapen van Amstelveen, Dorpsstraat hoek Stationsstraat, per mail (turftrappers@ziggo.nl) en aan de zaal voor € 11,11. Leden van De Turftrappers hebben gratis toegang.

Op woensdagmiddag 3 februari vanaf twee uur elf organiseert De Turftrappers in samenwerking met voetbalvereniging Sporting Martinus in het clubhuis aan de Amsterdamseweg 247 het Kindercarnaval voor kinderen van ca. 4 t/m 8 jaar. Stadsprins Theo Willem zal samen met de alom bekende clown Hoky Poky optreden, er is een selfiewedstrijd, ranja en toegang zijn gratis.

Op zaterdagavond 6 februari deint de TurveTocht langs de Turvegatse horeca (aanmelden per mail) en traditioneel wordt het carnavalsseizoen afgesloten op Aswoensdag 10 februari vanaf elf over vijf tijdens het Haring Happen in Café Thijs in de Dorpsstraat. Ook worden in deze carnavalsdagen verschillende instellingen zoals Ons Tweede Thuis en de Zonnehof met een bezoek van de Pins vereerd.