Dansvoorstelling Something old something new in Schouwburg Amstelveen

Introdans staat op zaterdag 23 januari met de dansvoorstelling SOMETHING OLD SOMETHING NEW in Schouwburg Amstelveen. Deze voorstelling brengt een mooie mix van een oud juweeltje en twee fonkelnieuwe choreografieën.

De dansvoorstelling SOMETHING OLD SOMETHING NEW van Introdans trakteert het publiek op drie uiteenlopende choreografieën die samen een boeiend drieluik vormen.
La Cathédrale Engloutie van Jiří Kylián is een juweeltje, gedanst op een soundtrack van zeegeluiden en pianomuziek van Clause Debussy. Het roept gevoelens op van een romantisch, onvervuld verlangen. Choreograaf Nils Christe wordt vooral geroemd om zijn onnavolgbare muzikaliteit. Hij maakt zijn vijfentwintigste creatie voor Introdans. Eén van zijn laatste werken werd genomineerd voor een Zwaan, de belangrijkste Nederlandse dansprijs. Zijn nieuwe choreografie CANTUS beleeft wereldwijd haar première.
Sidi Larbi Cherkaoui liet zich bij zijn nieuwe choreografie Orbo Novo inspireren door de gevoelens van vrijheid, opsluiting, verbinding en eenzaamheid die de stad New York bij hem oproept, ofwel: door zijn confrontatie met de ‘Nieuwe Wereld’ (Orbo Novo) en haar ongelooflijke energie.
De sfeer van SOMETHING OLD SOMETHING NEW kenmerkt zich door gevoelens van onvervuld verlangen, melancholie en herinneringen aan wat geweest is maar ook van hoop en vrijheid. Dit alles wordt vertaald in meeslepende dans met een weergaloze flow en muzikaliteit.

Salon – Een inleiding op de voorstelling
Voor aanvang van de voorstelling geeft Jacq. Algra, danswetenschapper en journalist, een gratis inleiding. Hij vertelt over de achtergronden en stijl van de drie choreografen en geeft uitleg over de keuzes die zij maakten ten aanzien van muziek, decor en kostuums. De Salon maakt duidelijk waarom deze drie choreografieën samen een bijzonder drieluik vormen.

Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen gaat u naar www.schouwburgamstelveen.nl.