Derde Gastrobar Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel

Topchef Ron Blaauw opent binnenkort zijn derde Gastrobar in voormalig restaurant ’t Deurtje in Ouderkerk aan de Amstel. Deze Gastrobar Indo zal een Indonesische signatuur hebben.

Eerder deze week berichtten RTVA en Het Parool nog over de tanende hotspotstatus van de Amstelzijde waar drie van de zes restaurants onlangs hun deuren sloten. Met zijn Gastrobar is Blaauw, die het grootste deel van zijn carrière in het dorp aan de Amstel werkte en er ook woont, terug van weggeweest.
‘Het ging me aan het hart hoezeer de strip, zoals we de Amstelzijde hier noemen, teloorging’, zegt Blaauw. ‘Het was allemaal niet zo spannend meer: de zaken die er nog zaten, deden allemaal een beetje hetzelfde.’

Gastrobar
Tot 1999 stond de topchef in de keuken van ’t Jagershuis (sinds augustus failliet), daarna was hij er twaalf jaar chef-kok in een naar hemzelf vernoemd restaurant waarmee hij twee Michelinsterren binnenhaalde. Die zaak verhuisde in 2011 naar de Sophialaan in Zuid om twee jaar later te veranderen in Ron Gastrobar. Halverwege vorig jaar opende hij Gastrobar Oriental aan de Kerkstraat. ‘Aan het succes van Loetje aan de Amstel zien we dat er wel degelijk vraag is in Ouderkerk, de mensen willen er echt nog wel naartoe’, zegt Blaauw. ‘Je moet je alleen wel willen onderscheiden.’

Toekomst
Gastrobar Indo zal dezelfde formule hebben als de andere gastrobars, maar dan met zowel Indische rijsttafelachtige gerechten als Balinees streetfood. Agus Hermawan, de voormalige chef van Indonesisch restaurant Blauw aan de Amstelveenseweg, die afgelopen november de keuken van Oriental overnam, zal de keuken in Ouderkerk gaan vormgeven. Het is nog onbekend wanneer het nieuwe restaurant zal openen. ‘We staan echt nog aan het begin, het hangt helemaal af van de staat van de keuken en hoe veel we nog moeten opknappen in het restaurant’, zegt Blaauw.

Bron: Het Parool 29-01-2016