Fietsendieven slaan toe in Amstelveen

De afgelopen week zijn er opvallend veel fietsen gestolen, meldt de Amstelveense politie. De fietsen werden gestolen uit tuinen maar ook bij fietsenstallingen en metrostations. De dieven hebben een voorliefde voor fietsen van het merk Cortina. Een vaak voorkomende methode om de fietsen te stelen is door ze met slot en al in een bestelbusje te laden.

Advies
Dringend advies van de politie is om de  fiets niet alleen op slot te zetten maar tevens aan een vast object. Denk aan een lantaarnpaal, tuinhek of fietsenrek. En wanneer er een onbekende bestelbus in uw straat geparkeerd staat, verzoekt de politie om het kenteken te noteren. Als er later een fiets in de straat is gestolen, dan kan de politie dat meenemen in het onderzoek.

Amstelveners worden gevraagd vooral aangifte te doen van fietsendiefstal en bij ‘verdachte omstandigheden’ 112 te bellen.