Henk Pappot vrijwilliger van het jaar

Henk Pappot is gekozen tot ‘Vrijwilliger van het jaar Jaar’. Burgemeester Mirjam van ’t Veld maakte de winnaar bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 4 januari. Maar liefst vierhonderd Amstelveners brachten via internet  hun stem uit op de drie door een jury gekozen genomineerden.

Gewoon doorgaan

Als vrijwilliger was de heer Pappot veertig jaar actief in Amstelveen Noord. Henk onderhoudt tientallen tuinen van ouderen uit de buurt, is onder meer vrijwilliger bij zorgcentrum Nieuw Vredeveld. Naast al dat werk ziet hij ook kans om ouderen uit zijn buurt te halen en te brengen naar de verschillende activiteiten in en rond Amstelveen. Op de vraag van RTVA waar hij al die energie vandaan haalt, kan hij kort zijn: “Het zit in de aard van het beestje, je gaat gewoon door.”

Vrijwilligers op voetstuk

Pappot kreeg een beeldje en een oorkonde. Dit jaar koos de gemeente voor vrijwilligers die niet verbonden zijn aan een organisatie maar met grote regelmaat klaar staan voor anderen. Met deze prijs bedankt de gemeente Amstelveen alle vrijwilligers en plaatst hen hiermee op een welverdiend voetstuk.