Interactieve informatieavond borstkankerzorg Ziekenhuis Amstelland en VUmc

Ziekenhuis Amstelland organiseert, samen met VUmc Cancer Center Amsterdam, op dinsdagavond 2 februari aanstaande een interactieve informatieavond over borstkankerzorg. De avond staat in het teken van de geïntensiveerde samenwerking van beide ziekenhuizen op het gebied van borstkanker.

De avond is van 18.30 tot 21.30 uur en bestaat uit vier gedeeltes, een uitgebreide informatiemarkt, een boeiende lezing over de nieuwste inzichten over erfelijkheid van borstkanker en een modeshow van lingerie, badkleding en eigentijdse hoofddeksels. Tijdens de modeshow wordt ook toelichting gegeven over prothesen en deelprothesen. De avond wordt afgesloten met een interactieve toelichting op het revalidatie programma onder het motto “Fit blijven helpt”. De aanwezigen worden actief betrokken en worden uitgenodigd om deel te nemen aan de oefeningen.

Bezoekers kunnen ervoor kiezen om alle onderdelen te bezoeken of een keuze maken uit een of meerdere programma onderdelen.

  • Op de informatiemarkt kan men gesprekken voeren met Inloopcentrum Amstelveen, Inloopcentrum Adamas en Inloopcentrum ’t Anker, Hippe Muts,Armalei, Marilinge, Mammella Specials, Basko Healthcare (deelprothesen), Anita prothesen, Reade & Fysiotherapie Amstelland, Pink Ribbon, Look Good-Feel Better, A Sister’s Hope, Borstkankervereniging Nederland, Saskia van Rijn praktijk voor beeldende therapie, Inloopatelier voor kankerpatienten Amstelveen, Stichting Mammarosa Amsterdam, Pruik bij u Thuis, Sjoerd Appij Pruikenmakers, Yogastudio JYO Amsterdam, OncoKompas.
  • De lezing over de erfelijkheidsfactoren van borstkanker wordt gehouden door Mevrouw Aalfs en mevrouw Adank, beiden klinisch geneticus bij het AMC en VUmc. Zij werken met de meest recente inzichten op dit vakgebied en delen dit graag met de aanwezigen.
  • De modeshow na de pauze wordt verzorgd door een drietal organisaties, die zijn gespecialiseerd in het aanmeten van speciale lingerie en Badmode aan borst kankerpatiënten; Mammella Specials, Marilinge en Armalei. Zij werken nauw samen met Stichting Look Good Feel Better en Hippe Muts. De aanwezige modellen zullen een aantal rondes confectie en op maat gemaakte collecties laten zien.
  • “Fit blijven helpt”. Medewerkers van Reade en Amstelland Fysiotherapie zullen de aanwezigen informeren over het belang van fit zijn voor, tijdens en na een operatie. Zij doen actieve en mindfulness oefeningen met de bezoekers.

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze bijeenkomst op de website van Ziekenhuis Amstelland.