Volgende week blauwe zones controle

In de gemeente Amstelveen bevinden zich een aantal blauwe zones. Een blauwe zone reguleringsmiddel in gebieden waar behoefte is aan kortdurende parkeermogelijkheden zoals bestemmingen dichtbij winkels en gezondheidscentra. Om ervoor te zorgen dat blauwe zones gebruikt worden waarvoor ze bedoeld zijn, namelijk kort parkeren, controleert de gemeente Amstelveen regelmatig of mensen zich hier daadwerkelijk aan houden. Van 18 tot en met 24 januari is er een blauwe zones controle.

De handhavingsacties zijn om efficiënt parkeren mogelijk te maken. Wanneer er meldingen binnenkomen over misbruik van de blauwe parkeerzones wordt hier, ook buiten de aangekondigde handhavingsacties, tegen opgetreden. De blauwe zones in het betaald parkeergebied, zoals bij Kostverlorenhof, worden wel meegenomen buiten de “week van de blauwe zone”.