Woning Bankrashof gesloten wegens hennepplantage

Op last van burgemeester Mirjam van ’t Veld is op 14 januari een woning aan de Bankrashof voor drie maanden gesloten. De woning werd niet bewoond maar was ingericht om hennep te kweken. De gemeente ontving van de politie het proces-verbaal op basis waarvan is besloten tot sluiting over te gaan. De sluiting van de woning betreft een openbare orde sluiting op grond van de Opiumwet.

De week daarvoor, op 7 januari 2016,  heeft de politie vastgesteld dat zich in de woning aan de Bankrashof een hennepplantage bevond. In de woning trof de politie een hoofdkweekruimte met 162 moederplanten, 15 assimilatielampen, twee koolstoffilters en een luchtaan- en afvoerinstallatie aan. De (voormalige) badkamer bevatte 336 stekken en de (voormalige) woonkamer 2379 stekken; in totaal betrof het 3156 hennepplanten. Daarnaast heeft de politie vastgesteld dat sprake was van diefstal van stroom en daarmee sprake was van brandgevaar. De woning werd niet bewoond.