Aanstaande vrijdag ‘warme truiendag’

Eigenlijk is het te warm voor de tijd van het jaar, maar vrijdag 5 februari is het desondanks ‘warme truiendag’. Het idee van deze jaarlijkse actiedag is simpel: trek een warme trui aan, zet de verwarming lager, bespaar 6% energie per graad en dus 6% CO2 uitstoot.
De warme trui staat symbool voor alles wat we zelf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen flink te verminderen.

Wethouder Hans Bouma van Uithoorn roept inwoners op vrijdag mee te doen aan deze actie. “Doe de verwarming een graadje lager, trek een lekkere warme trui aan en bespaar 6% CO2. Nederland bespaart al jarenlang minder energie dan verwacht, driekwart van het gasverbruik in onze huishoudens gaat naar de verwarming. Alle reden ook dit jaar mee te doen aan de ‘warme truiendag’. En misschien heeft u zelf wel een goed idee hoe wij de uitstoot van broeikassen kunnen verminderen.” Laat u goede ideeën weten aan de wethouder via communicatie@uithoorn.nl.
Meer informatie over de ‘warme truiendag’ is te vinden op warmetruiendag.nl