Amstelveners hebben geen tijd voor vrijwilligerswerk

Van de Amstelveners die geen vrijwilligerswerk doen (78%) zegt bijna zestig procent hiervoor geen tijd te hebben. Ruim een kwart zegt simpelweg geen belangstelling te hebben. Ongeveer één op de vijf bewoners (22%) doet wel aan vrijwilligerswerk in Amstelveen. Dit blijkt uit de Stadspeiling 2015 die de gemeente Amstelveen onlangs heeft gepubliceerd.

In vergelijking met de stadspeiling van 2013 doen minder Amstelveners aan vrijwilligerswerk. In 2013 gaf ruim een kwart van onze plaatsgenoten (26%) nog aan dat zij als vrijwilliger actief waren.

Van de vrijwilligers besteedt bijna de helft (43%) gemiddeld één tot zeven uur per week aan vrijwilligerswerk. Verder doet 28 procent wekelijks acht tot vijftien uur vrijwilligerswerk en de overige 29 procent besteedt er wekelijks 16 uur of meer aan.

Foto: Ook RTVA werkt voornamelijk met vrijwilligers.