Blues in de wijk presenteert Roy Mette Blues Band in Alleman

Roy Mette kan men, binnen de kaders van de blues en rock muziek, een veelzijdig musicus noemen. Zijn creativiteit in vele projecten en hang naar het gewone leven maakt hem een muzikant van het volk. Hij treedt op met zijn bands of ook solo in clubs, bars en festivals in het Verenigd Koninkrijk of in diverse delen van het vasteland van Europa. Op vrijdagavond 26 februari staat hij met zijn band op het podium van wijkcentrum Alleman in Amstelveen.

Roy is een autodidact op de gitaar, zoals de meeste gitaristen, vandaar zijn eigenzinnige sound. Hij speelt op elektrische gitaren als Fenders en Gibsons terwijl de akoestische taken meestal gespeeld worden op Gibson, Goodall, Taylor en Takamine gitaren, weergegeven via Fender De Ville en Marshall versterkers.

De Roy Mette Band werd gevormd in de traditie van de Britse blues/rock. Hij speelt veel eigen stukken en wordt daarbij ondersteund door Andy Bostock op de basgitaar en Dave McCarthy op de drums. Hun geluid doet vaak denken aan stijl van van Rory Gallagher. Roy’s eigen sound kenmerkt zich door zijn originaliteit op gitaar en zang. Zijn eigen materiaal als singer/songwriter omvat een waaier van stijlen; blues, melodie, passie en kracht met gevoel ineen.

Vrijdagavond 26 februari van 20.00 tot 23.00 uur
Wijkcentrum Alleman
Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen, tel. 020 6453945
Entree: € 7,50; leden/student € 5.00

Bereikbaarheid: Wijkcentrum Alleman is te bereiken met tram 5 en metro 51 – halte Onderuit.
Op de Oranjebaan stopt buslijn 356 & 175 en buslijn 487 stopt Olympialaan – Halte Lien Gisolf.
Er is er ruime vrije parkeergelegenheid.