Creditcard phisher aangehouden in omgeving Runmoolen

De politie Amstelveen laat vanochtend via Facebook weten dat er na een spannende actie eerder deze week een creditcard phisher is aangehouden in de omgeving van Runmoolen.

Vorige week werd de politie Amstelveen benaderd door een medewerker van een creditcard bedrijf. Deze vertelde dat er door een zogenaamde phising mail, een creditcard was aangevraagd. Het bezorgadres van de creditcard was in de omgeving van Runmoolen.
Afgelopen dinsdag werd de creditcard op het adres bezorgd. Meerdere politieagenten in burger postten rondom het pand in afwachting van de mogelijke creditcard phisher die zijn buit via de hengel uit een brievenbus zou komen ophalen.
Na zo’n vijf uren wachten reed er een man in een auto het parkeerterrein op en stapte uit met een hengel in zijn hand. Hij liep naar het pand en begon de post uit het desbetreffende postvak te vissen. De poststukken die hij niet nodig had werden weggegooid in een andere brievenbus. Na een aantal minuten vissen had hij het gezochte poststuk te pakken en liep hij terug naar zijn auto. In zijn auto opende hij zijn buit. Toen hij weg wilde rijden hebben de agenten in burger de man in de auto staande gehouden.

De phisher gaf zich niet zomaar over en zette het op een lopen. Na een achtervolging rond twee blokken woningen kon hij worden aangehouden. In het achtergebleven voertuig vonden de agenten de opengescheurde enveloppe zonder de creditcard met begeleidende brief. Deze troffen zij ook niet aan bij de verdachte. Met assistentie is toen de vluchtroute afgezocht en werd de creditcard met begeleidende brief uiteindelijk ontdekt in een tuin tussen de bosjes op de Tulpenburg.

Voor meer informatie over phishing klikt u op de link: Politie Phishing
Gerelateerde berichten: Gezocht: pinnende man wordt verdacht van phishing