Heleen van Ketwich Verschuur nieuwe directeur Museum Jan van der Togt

Museum Jan van der Togt benoemt Heleen van Ketwich Verschuur tot directeur als opvolger van Jan Verschoor. De beeldend kunstenaar Jan Verschoor heeft vanaf de oprichting in 1991 met veel succes Museum Jan van der Togt, museum voor moderne kunst in Amstelveen, op de culturele kaart gezet.

Na 25 jaar en op een leeftijd dat anderen allang een afscheid achter de rug hebben, draagt Jan Verschoor per 1 maart 2016 de leiding van het museum aan Heleen van Ketwich Verschuur over. Heleen van Ketwich Verschuur heeft jarenlange ervaring als commercieel manager bij de Hermitage / Nieuwe Kerk in Amsterdam. Het bestuur van het museum geeft aan buitengewoon verheugd te zijn dat zij het museum, dat binnenkort een belangrijke uitbreidingsverbouwing afrondt, bereid is verder te leiden.

Jan Verschoor blijft als buurman in het museumhuis verbonden aan het museum en zal Heleen zo nodig artistiek steunen. Hij zet zijn werk als beeldend kunstenaar voort.