Jazz in de buurt presenteert BvR Quartet in Noorddamcentrum

Latin Jazz in Bovenkerk. Jazz in de buurt Amstelveen presenteert vrijdag 12 februari het BvR quartet in het Noorddamcentrum. Het BvR quartet bestaat uit:
Bernard van Rossum op tenorsax en drie muzikanten uit Mediterrane landen.
Zo hebben pianist Xavi Torres Vicente en drummer Joan Terol Amigó een Catalaanse achtergrond en is bassist Marco Zenini een geboren Romein.

Bernard van Rossum groeide op in een multiculturele omgeving. Hij is geboren en getogen in Spanje van een Engelse moeder en een Nederlandse vader.
Na een jeugd als rockdrummer, ontdekte hij de saxofoon en daarmee de wereld van de jazz.
In 2009 besloot hij aan het Amsterdams Conservatorium te gaan studeren, waar hij les kreeg van Jasper Blom, Ferdinand Povel en Jurre Haanstra. In november 2013 ontving hij zijn masters diploma. Bernard is ook de leider van zijn BvR Flamenco Big Band, waarmee hij recent de Meerjazz International Big Band Competition won. Tevens is hij de arrangeur en componist van vele stukken.
Het bijzondere is wel, dat in zijn jazzcomposities veel te horen is van de Flamenco ritmes en klanken.
Xavi Torres ondervond zijn klassieke piano opleiding aan het conservatorium van Tarragona. Joan Terol geboren in Reus Catalonië als kind van een muzikale moeder met een passie voor zang. Zijn broer Pau, een jazzpianist inspireerde hem om jazzdrummer te worden en op zijn veertiende toog Joan naar de plaatselijke muziekschool. Vier jaar later (2003) verdere opleiding in Barcelona.
Marco Zenini werd geboren in Rome; studeerde klassieke muziek in Italië. Zijn liefde voor de jazz liet hem op vele muzikale omgevingen spelen.

Vrijdag 12 februari van 20.00 tot 23.00 UUR
Noorddamcentrum, Noorddammerweg 1, 1187 CM Amstelveen- Bovenkerk. Tel. (020) 641 6744
Bereikbaar met buslijn 171 – halte Brouwerslaan; Er is ruime vrije parkeergelegenheid.

4PLACES2B – JA.ZZ IN DE BUURT & BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net