KLM gaat weer cabinepersoneel aannemen

KLM gaat voor het zomerseizoen 2016 tweehonderd cabin attendants aannemen. Dat bevestigt KLM-topman Pieter Elbers aan Reismedia tijdens de presentatie van de jaarcijfers van Air France-KLM. Het gaat nadrukkelijk in eerste instantie alleen om het zomerseizoen.

Er kan op de functie door zowel in- als extern personeel gesolliciteerd worden. De opleiding start in april, zodat de nieuwe bemanning in de zomer inzetbaar is.
Annette Groeneveld, voorzitter van cabinebond VNC, meldt aan Reismedia gelukkig te zijn met de beslissing om extra cabinepersoneel aan te nemen. Ze noemt het een verstandig besluit van KLM om op tijd te beginnen met de werving en selectie van het cabinepersoneel.

De bond voelde zich vorig jaar rond de zomer onder druk gezet toen KLM dreigde routes te cancelen als de bond niet mee zou werken aan het verhogen van de productiviteit. Uiteindelijk is men hier in 2015 uitgekomen en voor de zomer van 2016 blijken zaken beter op elkaar af te stemmen.
Los van de tweehonderd nieuwe tijdelijke medewerkers heeft een deel van het cabinepersoneel nog een contract voor bepaalde tijd. Het gaat om zo’n 150 mensen die vorig jaar zijn aangenomen op een jaarcontract. “Zij hebben een contract voor onbepaalde tijd toegezegd gekregen”, meldt Groeneveld.