Metal bands van eigen bodem in P60

P60 wil maandelijks metal bands van eigen bodem naar Amstelveen halen. Op 3 maart vindt de aftrap plaats met een folk metal avond. Nederlandse bands als Rhovanion, Jötnar en Nornagesta treden dan op.

Scheurende gitaren en dreunende bassen overgoten met melodieuze folkpartijen, zo vertelt Rhovanion sinds 2010 hun verhalen over corrupte vorsten, moordlustige sprookjesfiguren en alles wat er leeft in de diepte onder grote bergen.
De zevenkoppige formatie is afkomstig van de woeste Veluwse gronden en speelt een aanstekelijke mix van folk, hardrock en metal. Snel, meerstemmig gitaarwerk wisselt zich af met folkmuziek van het hoogste niveau en maakt van Rhovanion een band om rekening mee te houden. Soms duister, soms boos en soms opgewekt, maar altijd reden tot een goed feestje. Door de mix van verschillende stijlen en de aparte samenstelling van instrumenten staat Rhovanion garant voor een bijzonder optreden.

Nadat de Groningse band Jötnar in 2008 werd opgericht, begon een jarenlange zoektocht naar de juiste inspiratiebronnen. Van kruistochten tot aan de ondergang van de wereld – uit deze duistere thema’s werden epische verhalen geweven die vertolkt worden door hun muziek.
Het woord “jötnar” verwijst naar reuzen uit de Noorse mythologie die dicht bij de natuur stonden en bijna gelijk waren aan goden. Met hun krachtige combinatie van folk- en black metal doet de band deze naam zeker eer aan.

Nornagesta vindt zijn oorsprong in Haarlem en de regio Kennemerland. Alle vier de leden hebben een passie voor muziek en oude krijgsverhalen – door deze passies samen te brengen werd de band op een koude winterdag in 2006 opgericht.
De naam Nornagesta is een ode aan de mythische Deense dichter en musicus. Net als de dichter vertellen zij verhalen van dappere mannen en vrouwen, gevechten en tragedies, actie en avontuur, tegenspoed en overwinning.
Nornagesta combineert de intensiteit van death metal met de melodieuze verbeeldingskracht van het folk metal genre. Deze sound, soms liefkozend “Deathfolk” genoemd, is niet makkelijk te beschrijven – je moet het ervaren.

Meer informatie: P60