Ode aan Ella Fitzgerald in Schouwburg Amstelveen

Ella! een ode aan The Queen of Jazz, Ella Fizgerald is te zien op zaterdag 12 maart in de kleine zaal van Schouwburg Amstelveen. Ella Fitzgerald groeide in een vijftig jaar durende carrière uit tot de populairste Amerikaanse jazzzangeres. Ella’s leven ging niet bepaald over rozen. Ze was nog een puber toen ze haar beide ouders verloor en in een tehuis en uiteindelijk ook op straat belandde. Tot zij op een avond in 1934 de legendarische Amateur Night in het Apollo Theatre in Harlem won. De rest is (muziek)geschiedenis…
Jazzvocaliste Denise Jannah brengt in deze Urban Myth-muziektheaterproductie een prachtige ode. Ze vertelt over het bewogen leven van Ella Fitzgerald en laat u horen dat haar songs nog steeds even prachtig zijn.

Over Denise Jannah
Denise Jannah tourt over de hele wereld, ze is de eerste Nederlandse muzikant die een platencontract tekende bij het vermaarde Amerikaanse Jazzlabel Blue Note Records, stond al zeven keer op North Sea Jazz Festival. Denise Jannah won al twee Edisons, een Golden Orpheus in Bulgarije en de Bata Anastasijević Award tijdens het Nisville Jazz Festival in Servië. Naast haar internationale zangcarrière trad Denise Jannah op in diverse musicals waaronder A Night at the Cotton Club, Ain’t Misbehavin en Joe, de Musical.

Over Urban Myth
Theatergroep Urban Myth staat onder artistieke leiding van Jörgen Tjon A Fong. Interactie, een losse sfeer, het combineren van verschillende disciplines, maatschappelijke betrokkenheid, onderwerpen die aanspreken, de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en culturele diversiteit zijn allemaal ingrediënten van hun projecten.

Meer informatie: Schouwburg Amstelveen