Onbekende man spreekt kinderen aan in Westwijk

In Westwijk is net als vorig jaar een man actief die aan kinderen vraagt of hij foto’s van hen mag maken. Volgens de politie doet de man niets strafbaars, maar op sociale media wordt het bericht al massaal gedeeld door vele bewoners van Westwijk en Bovenkerk.

Omdat de man veel onrust levert teweeg brengt, wil de politie graag met hem in contact komen. ”  Het signalement is echter redelijk algemeen, dus heel veel mannen – waaronder vaders van schoolgaande kinderen – kunnen aan dit signalement voldoen. Maar mocht u een man met onderstaand signalement zien in combinatie met een situatie waarbij hij in gesprek is met kinderen en het zichtbaar is dat deze kinderen aarzelend of ongemakkelijk reageren, dan mag u daarvoor 112 bellen. Het is voor ons prettig als u een foto van de man kunt maken en u kunt hem eventueel vragen of hij op de komst van de politie wil wachten,” aldus de politie op Facebook.

Het signalement van de man:
• Man met een donkere huidskleur
• Ongeveer 40 jaar
• Heel donker (zwart) haar
• Praat met een accent
• Draagt een donkere/zwarte jas

De politie benadrukt dat er niets strafbaars is gebeurd, maar omdat er wel sprake is van ongepast gedrag, wordt er nadrukkelijk een oogje in het zeil gehouden.