Ontmoet Sandra en haar hulphond Babbe in de bieb

Je schoenen uittrekken of een pen van de grond rapen. Eenvoudige handelingen voor wie geen handicap heeft. Maar vanuit een rolstoel kost zo’n actie grote inspanning. Een hulp- of assistentiehond biedt uitkomst. Op zaterdag 5 maart komt Sandra van Rosmalen samen met haar hulphond naar de bibliotheek Stadsplein.

De hond wordt speciaal getraind om binnen- en buitenshuis te helpen bij handelingen die de baas niet zelf kan of die veel pijn, moeite en energie kosten. Met hulp van de hond wordt de baas zelfstandiger en minder afhankelijk van anderen. Door een auto-ongeluk en een spierziekte zit Sandra in een rolstoel. “Babbe is mijn lieve huisdier, mijn assistentiehond én mijn grootste vriendin. Babbe helpt mij met omkleden, boodschappen doen, deuren openen en nog veel meer. Dankzij Babbe kan ik zelfstandig wonen. Elke dag samen plezier hebben is ons motto. Samen met Babbe kan ik de hele wereld aan!”, zo omschrijft Sandra zelf haar band met Babbe.

Wil je weten wat Babbe allemaal kan en ben je tussen de 9 en 12 jaar? Kom dan kennismaken met Sandra en Babbe. Dat kan op zaterdag 5 maart van 13.30 tot 14.30 uur in bibliotheek Stadsplein. De entree is €2,50 en de opbrengst gaat naar KNGF Geleidehonden. Kaarten zijn te koop in een van de Amstelland bibliotheken of op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl