Symposium over Aangepast Sporten

In Aalsmeer vindt op 15 april het symposium ‘Het belang van Aangepast Sporten’ plaats. Dit symposium wordt georganiseerd door Sportservice Haarlemmermeer en SportSupport Haarlem en is mede mogelijk gemaakt door The Beach Aalsmeer en provincie Noord-Holland. Het symposium bestaat uit verschillende lezingen en workshops verzorgd door inspirerende sprekers, die ingaan op het belang van sport voor mensen met een beperking.

Van wetenschap naar praktijk
Het symposium wordt op 15 april gehouden in The Beach in Aalsmeer. Het thema is het belang van sport voor mensen met een beperking en de koppeling tussen wetenschap en praktijk. Tijdens het symposium komen interessante sprekers aan het woord en kunt u kiezen uit verschillende onderwerpen tijdens de parallelsessies. Het programma is onder andere gericht op professionals uit de sport, zorg en onderwijs, trainers en coaches, bewegingsagogen, ambtenaren en andere belangstellenden in aangepast sporten. Zo spreekt dr. Remo Mombarg over het belang van aangepast sporten voor kinderen,  Prof. dr. Thomas Janssen over inspanningsfysiologie bij rolstoelsporten en komt ex-paralympisch atleet Marije Smits aan het woord.

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie is te vinden op www.aangepastsporten.info. Aanmelden via de website  kan tot uiterlijk 31 maart 2016. Op deze website kunt u ook terecht voor een uitgebreid overzicht van de sprekers en de verschillende parallelsessies. De kosten bedragen 30,- euro.  Voor vragen kunt u terecht bij regiomedewerker Aangepast Sporten, Wout Werker, via wwerker@sportservicehaarlemmermeer.nl of 023- 557 59 37.