Werkplein AA opent deuren in gemeentehuis Amstelveen

Werkzoekenden in Amstelveen en Aalsmeer kunnen voor werkaanbod en ondersteuning weer terecht in het gemeentehuis van Amstelveen. Vorig jaar werd de vestiging van het UWV Werkbedrijf in het gemeentehuis wegens bezuinigingen opgeheven. Met de komst van Werkplein AA is de nodige hulp weer letterlijk dichtbij. Vandaag is de officiële opening.

Actieve ondersteuning
De gemeenten Amstelveen en Aalsmeer geven gezamenlijk uitvoering aan arbeidsbemiddeling, re-integratie en uitkeringsverstrekking aan werkzoekenden. Dit moet ertoe leiden dat klanten door informatieverstrekking, werkaanbod en trainingen weer een baan vinden. Inwoners, ook inwoners met een beperking, die op zoek zijn naar werk krijgen op het Werkplein actieve ondersteuning.

Vraag en aanbod in zicht
Het Werkplein is uitgerust met moderne ICT faciliteiten, waar werkzoekenden zelfstandig of met begeleiding gebruik van kunnen maken. Ook worden er sollicitatie- en motivatietrainingen gegeven, speeddates gehouden en is er inzage in het actuele werkaanbod van de arbeidsmarktregio Groot Amsterdam. Op het Werkplein komen vragen van inwoners en aanbod van werk en vacatures bij elkaar.

Locatie, openingstijden en overige informatie is te vinden op werkpleinAA.nl