Werkzaamheden aan Aalsmeerderbrug (N196)

De provincie Noord-Holland werkt van vrijdag 26 februari tot en met dinsdag 8 maart 2016 aan de Aalsmeerderbrug in de provinciale weg N196 op de grens van de gemeenten Haarlemmermeer en Aalsmeer. Dit heeft gevolgen voor het wegverkeer en de scheepvaart.

Minder rijstroken beschikbaar op de Aalsmeerderbrug
Verkeer wordt in beide richtingen over één van de twee brugdelen geleid. Hierdoor zijn minder rijstroken beschikbaar en kan vertraging optreden.
Doorgaand verkeer wordt dan ook geadviseerd om te rijden via de N201 en N231en vice versa.

Aansluiting Aalsmeerdijk-Kruisweg/Burgermeester Kasteleinweg dicht
Om de doorstroming te bevorderen, is de aansluiting van de Aalsmeerderdijk op de Kruisweg/Burgemeester Kasteleinweg (N196) afgesloten voor autoverkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Pudongweg en vice versa. Ter plaatse staan verkeerslichten, zodat (brom)fietsverkeer en voetgangers van en naar de Aalsmeerderdijk kunnen oversteken.

Stremming voor scheepvaartverkeer
Van maandag 29 februari tot en met maandag 7 maart 2016 geldt een stremming voor het scheepvaartverkeer op de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Er wordt een omleiding ingesteld met behulp van borden langs de vaarwegen.

Werkzaamheden
Er wordt gewerkt aan het kwadrant van de brug, een onderdeel van het mechanisme waarmee de brug open en dicht kan. Daardoor is de brug tijdens de werkzaamheden niet bedienbaar en kan over één van de twee brugdelen geen verkeer rijden.

Meer informatie
 Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/haarlemmermeer of Twitter (@ProvincieNH).