Zonnige financiële vooruitzichten KLM volgens Frans dagblad

Het Franse dagblad La Tribune meldt dat dit jaar er vrij florissant kan gaan uitzien voor Air France/KLM. De Nederlands-Franse luchtvaartmaatschappij kan dit jaar tot wel 2 miljard dollar besparen op de brandstofkosten. Dan moet de olieprijs wel op het huidige niveau blijven. De grote besparing zal waarschijnlijk deels teniet worden gedaan door dalende ticketprijzen.

Desondanks lonkt volgens de Franse krant een van de beste jaren ooit voor de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep, die sinds 2004 bestaat. De operationele winst zou zelfs in de buurt kunnen komen van het record van 1,4 miljard euro. De cijfers over 2015 worden 18 februari bekendgemaakt. Hierover weet La Tribune te melden dat er waarschijnlijk een operationele winst van ruim 700 miljoen euro is behaald.