2500 protesthandtekeningen tegen ombouw sneltramlijn

Bewoners van Amstelveen en Buitenveldert protesteren tegen de vervanging van sneltram 51 door de regiotram. Hierdoor gaat de rechtstreekse verbinding van Amstelveen naar Amsterdam Centraal verloren.

Eind december heeft de Regioraad definitief ingestemd om de sneltram te vervangen. Uit protest zijn daarom 2500 handtekeningen aangeboden aan staatssecretaris Sharon Dijksma, wethouder Jeroen Brandes van Amstelveen en wethouder Pieter Litjens van Amsterdam.

Reizigers van en naar Amsterdam Centraal moeten na de ombouw overstappen op Station Zuid, en dat wordt als erg hinderlijk beschouwd. In het bijzonder voor ouderen en reizigers met een beperking. Scootmobielen mogen volgens de bezwaarmakers niet mee in de regiotram, terwijl dat nu nog wel kan in de huidige sneltram 51. Ook het vervallen van de haltes A.J. Ernststraat, Amstelveen Centrum, Marne, Gondel en Spinnerij wordt door veel reizigers niet gewaardeerd. Door de werkzaamheden  tijdens de overgangsfase tussen 2018 en 2020 kan er twee jaar lang geen sneltram of regiotram rijden tussen het traject Amstelveen Centrum en Westwijk.