Bedelaars aangehouden op metrostation

Afgelopen vrijdag zijn er twee bedelaars aangehouden, dit dankzij een burger die de politie een foto doorstuurde van een bedelaar in metrolijn 51 die bij Uilenstede uitstapte.

Twee burger eenheden van de politie zijn direct richting metrostation Uilenstede gegaan. De man van de foto stond nog op het perron, samen met een vrouw. Vervolgens stapte het koppel samen met de politie tramlijn 5 in. Zoals verwacht kwam de man al snel met zijn pamflet langs om te bedelen. De twee stapten over op metrolijn 50 en op Overamstel verlieten zij de metro.

De man is aangehouden door de politie vanwege bedelarij en heeft hier ook proces-verbaal voor gekregen, alsmede een proces-verbaal voor wildplassen en zwartrijden. De vrouw is geverbaliseerd voor het zwartrijden.

Lees ook: Politie waarschuwt voor agressieve bedelarij in Amstelveen