Broerseparkfestival verdwijnt; Stadspleinfestival op de schop

In het kader van de bezuinigingen op cultuur zal het Broerseparkfestival gaan verdwijnen en gaat het Stadspleinfestival fors op de schop. Hierdoor zou er op jaarbasis zo’n 70.000 euro worden bespaard.  In 2018 geeft de gemeente  600.000 euro minder uit aan cultuur. Een jaar eerder zullen de Amstelveense culturele instellingen het al met drie ton minder moeten doen.

Ondanks het programmeren van grote namen weet het Stadspleinfestival nog steeds een gering aantal bezoekers te trekken. De grote artiesten die werden aangetrokken zorgden er bijvoorbeeld ook voor dat er een groot podium met dito geluidsinstallatie moest worden geplaatst. Een behoorlijke kostenpost.  Het Stadspleinfestival zal nu kleinschaliger en vooral lokaler worden aangepakt.

Het publiek kan vanaf dit jaar rekenen op een grote culturele bazaar met een informatiemarkt, workshops en presentaties van lokale en regionale culturele projecten. Ook zal er veel aandacht worden besteed aan talent. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt het festival nu op 25 juni gehouden in plaats van in september.

Het Broerseparkfestival dat jarenlang door het Poppentheater is georganiseerd stopt in de huidige vorm, en zal worden vervangen door een theaterfestival op het Stadsplein, zodat meer bezoekers in aanraking kunnen komen met het poppentheateraanbod.