Crimineel Burger: ‘Holleeder zat niet achter aanslag Van Hout’

In het Passageproces is het OM vanochtend met opvallende informatie over de moord op Cor van Hout gekomen.  Crimineel Sjaak Burger heeft tegenover het Openbaar Ministerie verklaard dat Willem Holleeder en Fred Ros niet betrokken zijn geweest bij de liquidatie van Van Hout in de Amstelveense Dorpsstraat.

Burger kwam met zijn verklaring na een aanslag op zijn leven op in Panama. Volgens de crimineel had deze aanslag te maken met de liquidatie van Van Hout, omdat zijn betrokkenheid hierbij werd gesuggereerd door de media. Burger zegt dat de aanslag op Van Hout is gepleegd door twee Joegoslaven in opdracht van crimineel John Mieremet.

Het OM benadrukte vanmorgen dat Burger spontaan kwam met zijn verklaring en dat daar geen tegenprestatie van het OM tegenover stond, meldt Telegraafjournaliste Saskia Belleman.  Het is wel van belang dat de informatie wordt toegevoegd aan het Passageproces. Holleeder wordt onder meer vervolgd voor betrokkenheid bij de moord op Van Hout.