Derde achtereenvolgende winst voor ARC

Afgelopen zaterdag won de Amstelveense Rugby Club voor de derde keer op rij. De ereklassetopper tegen het sterke Waterland uit Purmerend werd gewonnen met 28-20, waardoor een plek in de Plate Finale op 16 april lonkt.

De wedstrijd

Gemakkelijk ging het niet. Waterland won dit seizoen twee keer eerder van Amstelveen. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd wisten de kickers van beide ploegen de palen te vinden (3-3). De eerste Amstelveense try viel na 20 minuten na een zorgvuldige opgebouwde aanval en goede afronding (8-3). Een tweede Amstelveense penalty (11-3) leek de stijgende lijn voort te zetten, maar vlak voor en na rust kwam Waterdam met twee tries sterk terug (11-8 en zelfs 11-13).

Met nog 20 minuten te gaan, heroverde Amstelveen de leiding via een zorgvuldig uitgespeelde bal en een tweede try in de linker hoek (16-13). Een derde Amstelveense penalty leverde zes punten voorsprong op (19-13) en met een kwartier te gaan was het zaak om de rust te bewaren.  Dit gebeurde echter niet: Waterland brak door het midden van de Amstelveense verdediging en scoorde onder de palen, waardoor de simpele conversie voor de tweede keer een ommeslag in de wedstrijd betekende (19-20).  In de laatste 10 minuten benutte de Amstelveense kicker tot drie keer toe de kans om op ongeveer 40 meter afstand van de palen de vierde, vijde en de zesde penalty te verzilveren (22-20, 25-20 en 28-20). Toen daarna de scheidsrechter affloot kon het feest beginnen.