Extra beveiliging Schiphol na aanslag Brussel

In Nederland worden ‘veiligheidsmaatregelen genomen die nodig zijn’ in reactie op de aanslagen in de vertrekhal van luchthaven Zaventem en de Brusselse metro. Dat laat terrorismecoördinator Dick Schoof aan het ANP weten. De veiligheidsmaatregelen betekenen bijvoorbeeld dat de marechaussee extra patrouilles uitvoert op luchthaven Schiphol. Hetzelfde geldt voor de luchthavens Rotterdam en Eindhoven.

In Brussel is het vliegveld gesloten na explosies in een vertrekhal, hierbij zijn meerdere doden gevallen. Op Schiphol zijn daarom vanochtend de eerste vliegtuigen geland die oorspronkelijk op het Brusselse vliegveld Zaventem zouden landen.

Een woordvoerster van de Luchtverkeersleiding Nederland laat aan onze mediapartners RTVNH weten dat er inmiddels negen vluchten zijn uitgeweken naar Schiphol. KLM heeft alvast twee retourvluchten van Schiphol naar Brussel uit de dienstregeling gehaald.

Er gaan geen treinen meer naar België, ook de Thalys en Eurostar rijden niet. Op het Centraal Station van Amsterdam is extra politie aanwezig. Het GVB en de NS laten weten dat de dienstregeling binnen Nederland onveranderd is.