Gemeente helpt bij herstel fundering Amsterdamseweg

Enkele woningen aan de Amsterdamseweg zijn er door verzakkingen ernstig aan toe. Voor de veiligheid worden de funderingen direct vernieuwd. De gemeente besloot hulp te bieden.

Om de veiligheid van enkele woningen te waarborgen schiet het college van B&W te hulp bij het funderingsherstel van twee woningen aan de Amsterdamseweg. De gemeente ontving signalen van zorgwekkende situaties. Na onderzoek, bezoeken aan en gesprekken met bewoners is gebleken dat de situatie bij sommige woningen zeer ernstig is, en er direct actie ondernomen moet worden.

Dit komt omdat de houten paalfundering zorgt voor verzakkingen. Hierdoor zijn al een aantal ramen gesprongen of de woonkamers gestut. De redenen zijn te weinig, te korte of te dunne palen. Ook het ontbreken van een daadkrachtige zandlaag en de aantasting van schimmels zorgen voor problemen.

Wethouder Herbert Raat vertelt: “Bij een aantal woningen zijn de scheuren en verzakkingen al zichtbaar. Voor de veiligheid vinden we het van belang dat de funderingen vernieuwd worden. De gesprekken met de bewoners liepen goed. Echter, als er in een blok van bijvoorbeeld zeven woningen, twee eigenaren niet mee kunnen doen met de aanleg van een nieuwe fundering, dan hebben de herstelwerkzaamheden voor de andere eigenaren ook weinig zin. Daarom hebben we ervoor gekozen hulp te bieden.”